Laat ik me even voorstellen: ik ben Jeroen de Haas (47) en woon in Rotterdam - Nederland. Ik werk in de niche omgeving van laboratoriumsoftware voor een Amerikaans bedrijf en daarom reis ik veel door Europa en de Wereld. 

Mijn wielercarrière begon al vrij jong. Als 7-jarige kreeg ik een lidmaatschap bij R.W.C Ahoy, de grootste wielerclub van Rotterdam. Omdat ik nog niet mocht racen tot in het jaar dat ik 8 werd, heb ik eerst getraind met de andere jeugd op de buitenbaan van de club. Toen ik ouder werd en sterker voerde ik een felle concurrentie met jongens die later profs werden, zoals Michael Boogerd, Leon van Bon en Koos Moerenhout. Fietsen was mijn alles totdat ik naar de Hogere Technische School ging, ongeveer toen 21 was. Zonder de mogelijkheid om 7 dagen per week te trainen werd racen moeilijk en minder leuk dus besloot ik te stoppen met fietsen, hoewel het altijd bleef jeuken, vooral toen de klassiekers elk voorjaar begonnen. 

In 2004 en 2006 werd ik vader van mijn twee jongens en om een ​​beetje fit te worden, (ik was 13 kg zwaarder geworden), begon ik in 2009 weer op de fiets te stappen. Onmiddellijk kwam het plezier terug en niet lang daarna kocht ik een nieuwe fiets. Ik heb er ondertussen 7, omdat shifters op de onderbuis wel heel erg verouderd waren. 

In 2012, 2015 en 2016 heb ik deelgenomen aan een fondsenwerving voor kanker genaamd Alpe d'HuZes waar ik respectievelijk 4x, 5x en 4x de Alpe d'Huez in één dag reed om ongeveer 15.000 euro op te halen voor onderzoek naar kanker. Het was een geweldig gevoel om mijn gezondheid en fitness in iets te stoppen dat anderen kon helpen. 

In 2017 pakte ik weer het mountainbiken op, maar helaas brak ik mijn rechterheup in juli tijdens mijn fietsvakantie in Verbier, Zwitserland. Bijna volledig hersteld, had ik in augustus 2018 weer pech, 9 dagen voordat ik zou hebben geprobeerd om de Mont Ventoux 3x omhoog te gaan voor een andere fondsenwerver voor kanker, en brak ik mijn linker heup. 

Al met al zal ik niet stoppen met fietsen. Fietsen is mijn passie en leven, vooral als ik het met vrienden kan doen en mijn passie kan delen. Ik ben dankbaar mijn passie voor fietsen te kunnen delen en ik hoop jullie allemaal te ontmoeten waar je ook bent op onze planeet. 

Tot gauw op de fiets, 

Jeroen

© 2017 - 2021 PureBikePassion | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel