2 februari 2020
"Col du Kragge"

Wolken, regen, grijze lucht… en het zag er niet naar uit dat dat veel beter zou gaan worden. Maar hebben we zon nodig om te fietsen? Natuurlijk niet!!

Ons eerste uitje samen op de fiets werd een feit. Locatie? Bikepark “Col du Kragge” in Bergen op Zoom, een mountainbike parcours op de voormalige vuilstort De Kragge.

Dit Bikepark verdient wel een kleine introductie. Col du Kragge is in oktober 2019 geopend en sindsdien is het al een groot succes. Velen zeggen dan ook dat deze baan voldoende spektakel heeft wat je normaal alleen maar vindt op tracks in België en Duitsland. Een heuse aanwinst voor Brabant, met zelfs een stijgingspercentage van 20% en hoogteverschillen tot wel 25 meter. Het parcours is ongeveer 5 km lang, heeft bijna 30 bochten en wordt gezien als zeer technisch.

Maar genoeg feitjes voor nu. Wat vonden wij er eigenlijk van?

Zoals bekend was het een beetje een grijze dag, maar dat mocht de pret niet drukken. Tegen 11.00 uur ’s ochtends verzamelden we op de parkeerplaats voor het park. In levenden lijve had nog niet iedereen elkaar gezien, maar het ijs was snel gebroken. Mike en Jeroen konden er helaas niet bij zijn, maar de volgende keer gaat dat goed komen. Lars was samen met zijn moeder, die foto’s ging maken. Jerry had zijn zoontje meegenomen en tja…. daar mocht iedereen toch wel voor oppassen. Ook hij heeft zich van zijn beste kant laten zien!

We zijn begonnen met een groepsfoto en daarna hop…de col op!

De een had wat meer ervaring dan de ander. Daar waar de een veel in bikeparken fietst met een fully, fietst de ander meer met een hardtail. Voor Roy was het wel wennen. Zeker aangezien hij met zijn hardtail dit nog nooit gedaan had. Maar wat was voor hem een geweldige ervaring. Veel geleerd, maar toch ook het besef gekregen dat hij wellicht maar eens de overstap een keer moet gaan maken naar een fully 😉.

Er zaten een paar pittige klimmetjes in en bij sommige obstakels was het even afstappen om te bekijken welke lijn je het beste kon rijden.

Nadat de route helemaal gereden was, was het tijd voor koffie met Bossche Bollen. Tijdens deze lekkere versnapering (lees: “calorieënbom”), werd er gelachen en gepraat en alweer bekeken waar ze nu wilden gaan spelen. Er werd gekozen voor de North Shore. Best een pittig stukje, maar door elkaar tips te geven was de rit naar beneden met een kombocht, zelfs voor de onervaren fietser, na een paar keer oefenen, een geweldige ervaring.

We hebben ontzettend gelachten met zijn allen en de moeder van Lars is zo geweldig geweest om ontzettend veel foto’s te maken. Echt fantastisch!

Tot ons volgende avontuur!

© 2017 - 2021 PureBikePassion | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel